Sorinter

Història

Les dones nascudes els anys 50, 60 inclús el 70, ens vam voler menjar el món.

A diferència de les nostres mares (algunes treballaven en feines molt precàries i altres no van poder accedir al món laboral), nosaltres vam voler participar en l’organització de tot.

Vam voler ser enginyeres, mestres, metgesses, pageses, artistes, conductores, pilots, taxistes, escriptores, conferenciants, polítiques, gerents, presidentes… i un munt de coses més.

Però no ho vam fer bé del tot, o la societat ens va posar un sostre de vidre que no vam saber veure i/o trencar, i unes obligacions quotidianes que no vam saber o no ens van deixar delegar.

Ens vam creure que els nostres companys estarien a l’altura coherent de tot projecte que engeguen dues persones.
No va ser així, tot i que molts dels nostres companys han col·laborat d’una forma que els hi ha suposat un gran esforç, sempre o gairebé sempre, s’han autoatorgat un segon pla.

Ells hi són quan nosaltres els necessitem. I nosaltres els necessitem quan ja no podem més.

Nosaltres, les senyores que ara ja tenim 50, 60 i 70 anys, veiem com la generació que ens ve darrere ha avançat, però, continuen sent elles els pals de paller de les cases i les que han d’apagar els focs. Ells, ajuden a despenjar l’extintor, algunes vegades.

Tot i que fem un munt d’activitats, la vida ens ha regalat certa salut en la nostra jubilació, tenim disposició per ajudar les que ara estan en l’època que sembla no tenir temps per a res.

Per això aquesta aplicació, dones que ajuden a dones. Sororitat intergeneracional.

I, a més, cal afegir, la mobilitat geogràfica de la nova generació, hi ha algunes de les nostres filles que viuen lluny, i poca ajuda podem rebre per apagar aquests focs de les persones properes, necessiten que les seves noves veïnes les ajudin. I les noies que venen de fora, i estan soles.